10 oplossingen als je Brother scanner niet meer scant - All for tech (2024)

Heb je problemen met jouw Brother scanner? Vind je dat hij niet meer scant en weet je niet wat je moet doen? Geen zorgen, dit probleem is een bekende issue onder Brother scanner gebruikers en er zijn stappen die je kunt nemen om dit probleem op te lossen. We gaan je een aantal mogelijke oorzaken en oplossingen bieden om je Brother scanner weer aan de praat te krijgen en je in staat te stellen efficiënt en zonder problemen te scannen.

Ga snel naar

Brother scanner scant niet meer?

Heb je problemen met je Brother scanner? Maak je geen zorgen, we hebben hier een lijst met mogelijke oplossingen om je te helpen de scanner weer goed te laten werken.

1. Controleer of de scanner goed is aangesloten

Check of de USB-kabel stevig in zowel de scanner als de computer is aangesloten. Probeer een andere USB-poort om te zien of dit het probleem oplost.

2. Controleer of de scanner is ingeschakeld

Zorg ervoor dat de scanner is ingeschakeld en klaar voor gebruik. Kijk of er een indicatielampje brandt om te zien of de scanner verbinding heeft met de computer.

3. Controleer of de scanner is geselecteerd als invoerapparaat

Ga naar de instellingen van je computer en controleer of de scanner is geselecteerd als het invoerapparaat. Kies de juiste scanner en probeer het opnieuw.

4. Controleer of de drivers correct zijn geïnstalleerd

Controleer of de juiste drivers zijn geïnstalleerd voor je scanner en besturingssysteem. Zoek de nieuwste drivers online en installeer deze indien nodig.

5. Controleer of de scanner compatibel is met het besturingssysteem

Zorg ervoor dat de scanner compatibel is met het besturingssysteem op je computer. Als de scanner niet wordt ondersteund, werkt deze mogelijk niet goed of helemaal niet.

6. Scan een ander bestandstype

Probeer een ander type bestand te scannen om te zien of het probleem zich alleen voordoet bij een bepaald bestandstype. Als dit het geval is, controleer dan of de software compatibel is met het bestandstype dat je wilt gebruiken.

7. Schakel de scanner uit en weer in

Schakel de scanner volledig uit en wacht een paar seconden voordat je hem weer inschakelt. Start vervolgens de scansoftware op de computer en probeer opnieuw te scannen.

Word jij de volgende crypto-miljonair? Bekijk de huidige stand van de Bitcoin.

Bekijk alle digitale valuta

8. Installeer de nieuwste updates en patches

Controleer op updates en patches voor zowel de scanner als de software op je computer. Installeer deze als deze beschikbaar zijn om mogelijke fouten op te lossen.

9. Verwijder en installeer de software opnieuw

Verwijder de scanner software volledig van de computer en installeer deze opnieuw. Zorg ervoor dat je de nieuwste updates installeert en de juiste drivers downloadt.

10. Contacteer de klantenservice

Als alle bovenstaande oplossingen niet werken, neem dan contact op met de klantenservice van Brother voor verdere hulp en ondersteuning.

Mogelijke oorzaken

  1. De scanner is niet aangesloten.
  2. De scanner is niet ingeschakeld.
  3. De USB-kabel is losgekoppeld of beschadigd.
  4. De scannerdrivers zijn niet geïnstalleerd.
  5. Er is onvoldoende ruimte op de harde schijf.
  6. De scanner is niet compatibel met het besturingssysteem.
  7. Het scannerbed is vuil of beschadigd.
  8. De firmware van de scanner is verouderd.
  9. Er is een conflict met andere software of hardware.
  10. De scanner is defect.

Wat te doen als niets helpt

Als je er zelf niet in slaagt om het probleem op te lossen en je Brother scanner scant nog steeds niet meer, is er geen reden tot paniek. Er zijn verschillende opties om het probleem aan te pakken.

Nieuwe laptop nodig? Bekijk de huidige promoties van Samsung.

Bekijk de nieuwe laptops van Samsung

Ten eerste kan je contact opnemen met de klantenservice van Brother. Zij zijn experts op het gebied van Brother scanners en kunnen je helpen bij het vinden van een oplossing. Zorg ervoor dat je alle relevante informatie bij de hand hebt, zoals het modelnummer en een beschrijving van het probleem.

Een andere optie is om online te zoeken naar forums of handleidingen voor het oplossen van problemen. Er zijn veel online bronnen beschikbaar waar gebruikers hun ervaringen en oplossingen delen. Misschien is er iemand die hetzelfde probleem heeft gehad en weet hoe het opgelost kan worden.

Als het probleem niet kan worden opgelost via de klantenservice of online bronnen, kan je ervoor kiezen om je scanner naar een erkend reparatiecentrum te brengen. Zij hebben gespecialiseerde technici in dienst die het probleem kunnen identificeren en oplossen.

Houd er rekening mee dat reparatie- of vervangingskosten van toepassing kunnen zijn als je garantie is verlopen en het probleem niet kan worden opgelost via de klantenservice. Het is belangrijk om de kosten te bespreken voordat je een beslissing neemt.

We hopen dat deze suggesties je helpen bij het vinden van een oplossing voor het probleem. Onthoud dat het belangrijk is om geduldig te zijn en de tijd te nemen om het probleem op te lossen. Succes.

10 oplossingen als je Brother scanner niet meer scant - All for tech (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Frankie Dare

Last Updated:

Views: 6171

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Frankie Dare

Birthday: 2000-01-27

Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

Phone: +3769542039359

Job: Sales Manager

Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.