7 tips voor Brother printer verbindingsproblemen - All for tech (2024)

Zit je op dit moment met een probleem dat je Brother printer geen verbinding maakt? Dat kan behoorlijk frustrerend zijn als je belangrijke documenten moet afdrukken of scannen. Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om dit probleem op te lossen en om snel weer aan de slag te kunnen gaan. We gaan je helpen om je Brother printer weer verbinding te laten maken en te laten functioneren zoals het hoort. Lees snel verder voor handige tips en trucs.

Ga snel naar

Brother printer maakt geen verbinding?

Heb je ooit problemen gehad met het verbinden van je Brother printer? Geen zorgen, we hebben hier een lijst met oplossingen om dit probleem op te lossen, zodat je snel weer kunt afdrukken zonder problemen.

1. Controleer de verbinding van de printer

Controleer of de printer is aangesloten op hetzelfde netwerk als je apparaat. Controleer ook of de printer is ingeschakeld en niet in de slaapstand staat. Als de printer draadloos is verbonden, controleer dan de signaalsterkte van de verbinding.

2. Start de printer opnieuw op

Zet de printer helemaal uit en wacht 10 seconden voordat je hem weer aanzet. Wacht tot de printer is opgestart voordat je opnieuw probeert verbinding te maken.

3. Controleer de printerinstellingen

Controleer of de printer is ingesteld op de standaardinstellingen. Controleer of de printer niet in de offline-modus staat. Als dat het geval is, klik dan op de optie ‘Printer offline gebruiken’ om de printer weer online te maken.

4. Controleer de firewall-instellingen

Controleer of de firewall-instellingen geen problemen veroorzaken voor de printer. Schakel de firewall tijdelijk uit en probeer opnieuw verbinding te maken met de printer. Als de verbinding stabiel is zonder de firewall, pas dan de firewall-instellingen aan.

5. Update de printerstuurprogramma’s

Controleer of de printerstuurprogramma’s up-to-date zijn. Download en installeer indien nodig de nieuwste stuurprogramma’s van de Brother-website.

6. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen

Als alle bovenstaande oplossingen niet werken, dan kan het resetten van de printer naar de fabrieksinstellingen helpen. Raadpleeg de handleiding van de printer om te weten hoe dit moet worden gedaan.

7. Neem contact op met de klantenservice

Als geen van de bovenstaande oplossingen werken, neem dan contact op met de klantenservice van Brother. Zij kunnen je helpen bij het oplossen van het probleem en eventueel stappen ondernemen om de printer te repareren.

Word jij de volgende crypto-miljonair? Bekijk de huidige stand van de Bitcoin.

Bekijk alle digitale valuta

Mogelijke oorzaken

  1. De printer heeft geen stroom.
  2. De printer is niet correct aangesloten op de computer of het netwerk.
  3. De printer driver is niet correct geïnstalleerd of is verouderd.
  4. Er is een probleem met de configuratie van het printer netwerk of draadloze instellingen.
  5. Er is een probleem met het netwerk, zoals een verbroken verbinding of een firewall die de verbinding blokkeert.
  6. Er is een probleem met het besturingssysteem van de computer.
  7. Er is een probleem met de printer hardware, zoals een defecte netwerkkaart of een probleem met de printerkop.

Wat te doen als niets helpt

Als je er zelf niet in slaagt om het probleem op te lossen van jouw Brother printer die geen verbinding maakt, is er geen reden tot paniek. Er zijn verschillende opties om dit probleem op te lossen en je kunt hierbij hulp vragen aan verschillende experts.

Als eerste kun je contact opnemen met de klantenservice van Brother. Zij hebben vaak uitgebreide kennis over problemen met Brother printers en kunnen je stap voor stap door het proces leiden om het probleem op te lossen. Ze zijn vaak bereikbaar via telefoon, chat of e-mail en staan altijd klaar om te helpen.

Een andere optie is om online forums te raadplegen. Hier vind je vaak hulp van andere Brother printer gebruikers die soortgelijke problemen hebben ondervonden. Vaak bieden zij nuttige tips en trucs om het probleem op te lossen.

Als laatste optie kun je overwegen om een lokale ICT-expert in te schakelen. Zij hebben vaak uitgebreide kennis van printers en kunnen je snel helpen bij het oplossen van het probleem. Het kan zijn dat dit kosten met zich meebrengt, maar het kan je op de lange termijn veel frustratie en tijd besparen.

Nieuwe laptop nodig? Bekijk de huidige promoties van Samsung.

Bekijk de nieuwe laptops van Samsung

Maak je dus geen zorgen als je niet in staat bent om het probleem van de Brother printer die geen verbinding maakt, zelf op te lossen. Er zijn verschillende opties die je kunt verkennen om het probleem snel en efficiënt op te lossen.

7 tips voor Brother printer verbindingsproblemen - All for tech (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jeremiah Abshire

Last Updated:

Views: 6173

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeremiah Abshire

Birthday: 1993-09-14

Address: Apt. 425 92748 Jannie Centers, Port Nikitaville, VT 82110

Phone: +8096210939894

Job: Lead Healthcare Manager

Hobby: Watching movies, Watching movies, Knapping, LARPing, Coffee roasting, Lacemaking, Gaming

Introduction: My name is Jeremiah Abshire, I am a outstanding, kind, clever, hilarious, curious, hilarious, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.