20 sauzen voor je volgende barbecue | Dagelijkse kost (2024)

Klassiekers

1. Mayonaise

Verse mayonaise die je helemaal zelf maakt, smaakt zoveel beter dan dezelfde saus in potjes. Deze mayonaise is ook de perfecte basis voor allerhande bereidingen, van vinaigrettes tot salades. Met wat extra smaakmakerszoals look-limoen, paprikaof tijm heb je al snel een origineelbarbecuesausje met een twist. Maak wel een bescheiden hoeveelheid, wanthuisbereide mayonaise is slechts een weekje houdbaar in de koelkast.

  • Mayonaise Mayonaise Lekker met een Duvel

2. Bearnaise

Als de basis (de gastrique) goed zit, is bearnaisesaus maken eigenlijk poepsimpel enonweerstaanbaar lekker. Bij een perfect gebakkenbiefstuk, entrecote of stuk gegrilde kip.

  • Bearnaisesaus Bearnaisesaus Lekker met een Duvel

3. Ketchup

Zin in een flesje homemade ketchup?Deze populaire koude saus wordt bereid op basis van tomaat en gekarameliseerde suiker met specerijen. Haalbaar voor iedereen en leuk om mee te variëren. Wat denk je van zelfgemaaktechiliketchup, zoete paprikaketchup of curryketchup?

  • Homemade ketchup Homemade ketchup Lekker met een Duvel

4. co*cktailsaus

Je weet nu hoe je verse mayonaise en verse ketchup maakt. Liever het beste van de twee? Ga dan voor co*cktailsaus bij de barbecue. Heerlijk bij vis en gegrilde scampi's, in een salade of gewoon met een stukje stokbrood. co*cktailsaus is trouwens meerdan een kwak mayonaise mengen met een kwak ketchup.Dit recept is net dat tikkeltje verfijnder.

  • co*cktailsaus co*cktailsaus Lekker met een Duvel

5. Lookdipsaus

Griekse yoghurt, mayonaise, look, mierikswortel, rode chili, bieslook en limoen. Dat zijn de ingrediënten voor een smaakvolle lookdip. Fantastisch bij zowel vis als vlees! Of probeer deze dip eens in plaats van lookboter bijeen aardappel in de schil.

  • Lookdipsaus Lookdipsaus Lekker met een Duvel

6. Tartaar

Tartaar van het huis bereid je voortaan zelf. Het wordt zelfs nog beter: dit sausje kan je zonder probleem een dag op voorhand maken. Deze rijke tartaar is de perfecte dip voor stukjes gebakken vis, scampi's en zelfs frietjes of gebakken aardappelen. Laat je gaan!

  • Tartaarsaus Tartaarsaus Lekker met een Duvel

7. Dragonsaus

Een romige en fijne dragonsaus met sherry verwacht je misschien niet op een barbecue. De verrassing zal des te groter zijn wanneer jij met je zelfgemaakte dragonsaus aan tafel staat.Dit kruid is bijzonder lekker bijkip.

  • gevogelte Kippenbouten met dragonsaus en kroketten gevogelte Kippenbouten met dragonsaus en kroketten Lekker met een Duvel

8. Andalousesaus

Alle brochetten en kipsatés op een stokje, deze kruidige zelfgemaakte andalousesaus is de favoriet van jong én oud.

  • vlees Reuzenbrochetten met andalousesaus vlees Reuzenbrochetten met andalousesaus Lekker met een Duvel

9. Samuraisaus

Hou je van pittig? Dan is deze verse samuraisaus iets voor jou.Zon of niet, van deze mayonaise met sambal en tomaat krijg je het gegarandeerd warm.

  • barbecue Spiesje met merguez, kip, prei en verse samuraisaus barbecue Spiesje met merguez, kip, prei en verse samuraisaus Lekker met een Duvel

Specials

10. Paprikasalsa

Salsa is de ideale combinatie van groenten en saus. Deze zuiders getinte paprikasalsa is speels in de mond en dus het perfecte sausidee voor je volgende barbecue. Heerlijk bij een stuk gebraden kip, worst of een malse biefstuk!

  • barbecue Gebraden piepkuiken met tijmpuree en paprikasalsa barbecue Gebraden piepkuiken met tijmpuree en paprikasalsa Lekker met een Duvel

11. Spekvinaigrette

In plaats van vlees op de barbecue doet Jeroen vlees in zijn saus. Enfin, vinaigrette. De gezouten spekjes gaan samen met look, rozemarijn, tijm en sherry in een kommetje. De smaken komen heerlijk samen bij gebakken vlees, vis (in papillot) én salades.

  • barbecue Konijnfilets met spekvinaigrette en groenten in papillot barbecue Konijnfilets met spekvinaigrette en groenten in papillot Lekker met een Duvel

12. Dipsaus met plattekaas

Fris, frisser, plattekaas! Bij dit recept heb je dubbel prijs: twee smakelijke recepten voor een dipop basis van platte kaas met een originele kruiding. Heerlijk bij merguez, gevogelte en scampi's.

  • vlees Kalkoensaté en broodje merguez met dipsausjes op basis van plattekaas vlees Kalkoensaté en broodje merguez met dipsausjes op basis van plattekaas Lekker met een Duvel

13. Barbecuesaus

Bye knijpflesje, deze huisbereide gerookte barbecuesauzenzijnniets vergeleken met de variant uit de winkel. Ga je voor een zoete barbecuesaus of een pittige versie? Aan jou de keuze! Zet de ribbetjes, chicken wings en andere barbecuetoppers alvast klaar!

  • barbecue Chicken wings met een pittige barbecuesaus barbecue Chicken wings met een pittige barbecuesaus Lekker met een Duvel
  • barbecue Entrecote met BBQ-saus, zoete aardappel en paprika barbecue Entrecote met BBQ-saus, zoete aardappel en paprika Lekker met een Duvel

14. Peperboter

Aardappelen in de schil mogen niet ontbreken aan tafel. Al kan je deze verse peperboter net zo goed over een perfect gebakken entrecote of steak laten smelten. Wauw!

  • barbecue Entrecote met peperboter, gepofte aardappel en groene salade barbecue Entrecote met peperboter, gepofte aardappel en groene salade Lekker met een Duvel

15. Dressing met zure room

Ook deze dressing met zure room, honing, mosterd en dille kan tellen als lekkere extrabij gepofte aardappelen, gegrilde vis of een frisse salade.

  • barbecue Zalm met gepofte aardappel en dressing met zure room barbecue Zalm met gepofte aardappel en dressing met zure room Lekker met een Duvel

16. Piperade

Piperade is iets tussen een groentegerecht en saus.De typisch Baskische bereiding op basis van ui, look, tomaat en paprika is om duimen en vingers bij af te likken. Jeroen braiseert de groenten op de barbecue en bereidter een brochette vankonijnenfilet en gerookt spek bij, maar piperade kan je ook bij vis, rood vlees en gevogelte serveren. Attack!

  • barbecue Brochette van konijn met piperade barbecue Brochette van konijn met piperade Lekker met een Duvel

17. Chimichurri

Chimichurri is een krachtig sausje op basis van olie en groene kruiden datmeestal bij rundvlees geserveerd wordt in Argentinië. Al doet deze saus het ook prima bij lamsvlees en varkensvlees op de barbecue!

  • vlees Gebraden lamsbout met chimichurri en een zuiderse puree vlees Gebraden lamsbout met chimichurri en een zuiderse puree Lekker met een Duvel

18. Mangodip

Deze friszoete dip op basis van mango staat perfect op elke barbecuetafel. Snel klaar, supermakkelijk en een heerlijk zomerse smaak!

  • vlees Satés van konijn met een mangodip vlees Satés van konijn met een mangodip Lekker met een Duvel

19. Picklesmousseline

Al eens gedacht aan een heerlijk luchtige Hollandaise afgewerkt met verse pickles tijdens de barbecue? Nee? Dan is dit jouw teken om deze fantastische saus aan je gasten te serveren. 't Is makkelijker dan je denkt!

  • barbecue Varkenskotelet met jonge wortelen, picklesmousseline en aardappelen barbecue Varkenskotelet met jonge wortelen, picklesmousseline en aardappelen Lekker met een Duvel

20. Bierketchup

Een knaller van formaat om het af te leren. Huisgemaakte bierketchup is alles waar je van droomt voor jevolgende barbecue.Het smaakt écht even lekker als het klinkt.

  • barbecue Ribbetjes met gepofte aardappel, gebakken ui en bierketchup barbecue Ribbetjes met gepofte aardappel, gebakken ui en bierketchup Lekker met een Duvel
20 sauzen voor je volgende barbecue | Dagelijkse kost (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated:

Views: 6555

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.